Wielki Test Śmietanek Kremówek
Dodano do testu nową śmietankę VEGAN o nazwie Rama Crema 100% PLANT-BASED. Zapewne nie jeden raz używaliśmy śmietanki do deserów lub do kremów do ciast. Pewne jest, że na rynku mamy sporą […]
Nalewka z propolisu
Ludzie od dawien dawna znają i cenią produkty pszczele: jak miód czy kit pszczeli. Naprawdę zdrowe i w prosty, ale skuteczny sposób radzą sobie z wieloma chorobami. Chciejmy korzystać z dobrodziejstw natury. […]
Jaki rękaw cukierniczy wybrać?
Worki (rękawy) cukiernicze są niezbędne dla każdego cukiernika amatora i zawodowca. Służą do szprycowania i dekorowania tortów, ciast oraz ciasteczek. Na naszym rynku dostępne są różne worki cukiernicze jednorazowego lub wielokrotnego […]
Jak zrobić…
Dodano nowy odcinek Jak zrobić… (odc. 9) – Lody. Odpowiadając na liczne pytania Państwa, w których podpowiadamy jak zrobić różne rzeczy zdecydowaliśmy się na stworzenie cyklu „Jak zrobić”. […]
Domowy syrop na odporność i przeziębienie
Już jesień i jak co roku przygotowuję moim dzieciom domowy, pełen witamin syrop. Któryś z kolei, bo najlepszy jest świeży, a że nie ma żadnych środków konserwujących, nie ma długiego okresu przydatności. A poza tym […]
Jak zrobić cukier waniliowy
Często musieliśmy odpowiadać na komentarze, w których zarzucano nam błędnie wypowiadaną nazwę cukru wanilinowego. Dlatego postanowiliśmy zrobić krótkie rozeznanie i napisać artykuł pomagający zrozumieć różnicę między cukrem waniliowym […]
Test patelni WOLL Diamond
Na pewno wszyscy gotujący stosują patelnie różnego rodzaju. Chciałabym dziś przetestować dla Państwa produkt firmy WOLL Cookeware, a konkretnie patelnie WOLL Diamond głęboką 28 cm. Zapewne […]
Jak obrać skórkę z…
Chcąc zrobić ciasto z przepisu niejednokrotnie potrzebowaliśmy migdały obrane ze skórki, albo orzechy laskowe. Ale jak obrać migdały lub orzechy? Dlatego zapraszam serdecznie do przeczytania tego artykułu, co pozwoli Państwu […]
Jak przygotować blaszkę do pieczenia?
Zapewne nie jednokrotnie zastawialiście się Państwo dlaczego ciasto przykleiło się do foremki i popsuło nam w ten sposób nasz długo przygotowywany wypiek. Zachęcam do przeczytania tego artykułu i myślę, że każdy […]