zdjęcie wielu śmietanek kremówek

Wielki Test Śmietanek Kremówek

Dodano do testu nową śmietankę VEGAN o nazwie Rama Crema 100% PLANT-BASED. Zapewne nie jeden raz używaliśmy śmietanki do deserów lub do kremów do ciast. Pewne jest, że na rynku mamy sporą […]

zdjęcie propolisu

Nalewka z propolisu

Ludzie od dawien dawna znają i cenią produkty pszczele: jak miód czy kit pszczeli. Naprawdę zdrowe i w prosty, ale skuteczny sposób radzą sobie z wieloma chorobami. Chciejmy korzystać z dobrodziejstw natury. […]

zdjęcie z różnymi workami cukierniczymi

Jaki rękaw cukierniczy wybrać?

Worki (rękawy) cukiernicze są niezbędne dla każdego cukiernika amatora i zawodowca. Służą do szprycowania i dekorowania tortów, ciast oraz ciasteczek. Na naszym rynku dostępne są różne worki cukiernicze jednorazowego lub wielokrotnego […]

zdjęcie klatki filmowej z napisem jak zrobić...

Jak zrobić…

Dodano nowy odcinek  Jak zrobić… (odc. 9) – Lody. Odpowiadając na liczne pytania Państwa, w których podpowiadamy jak zrobić różne rzeczy zdecydowaliśmy się na stworzenie cyklu „Jak zrobić”. […]

zdjęcie syropu w butelce i kieliszku

Domowy syrop na odporność i przeziębienie

Już jesień i jak co roku przygotowuję moim dzieciom domowy, pełen witamin syrop. Któryś z kolei, bo najlepszy jest świeży, a że nie ma żadnych środków konserwujących, nie ma długiego okresu przydatności. A poza tym […]

Jak zrobić cukier waniliowy

Jak zrobić cukier waniliowy

Często musieliśmy odpowiadać na komentarze, w których zarzucano nam błędnie wypowiadaną nazwę cukru wanilinowego. Dlatego postanowiliśmy zrobić krótkie rozeznanie i napisać artykuł pomagający zrozumieć różnicę między cukrem waniliowym […]

Patelnia WOLL Diamond-test

Test patelni WOLL Diamond

Na pewno wszyscy gotujący stosują patelnie różnego rodzaju. Chciałabym dziś przetestować dla Państwa produkt firmy WOLL Cookeware, a konkretnie patelnie WOLL Diamond głęboką 28 cm. Zapewne […]

zdjęcie orzechów i migdałów

Jak obrać skórkę z…

Chcąc zrobić ciasto z przepisu niejednokrotnie potrzebowaliśmy migdały obrane ze skórki, albo orzechy laskowe. Ale jak obrać migdały lub orzechy? Dlatego zapraszam serdecznie do przeczytania tego artykułu, co pozwoli Państwu […]

zdjęcie blaszek do pieczenie

Jak przygotować blaszkę do pieczenia?

Zapewne nie jednokrotnie zastawialiście się Państwo dlaczego ciasto przykleiło się do foremki i popsuło nam w ten sposób nasz długo przygotowywany wypiek. Zachęcam do przeczytania tego artykułu i myślę, że każdy […]