
Mini serniczki
Serniczki w wersji mini na spodzie z herbatników maślanych. Do tego przepyszna polewa czekoladowa z chrupiącymi prażonymi płatkami migdałowymi. Coś pysznego i prostego! Czas przygotowania 60 min Z przepisu wychodzi 16 […]

Babka z daktylami
Zwyczajna babka ze zwyczajnych składników, ale z niezwyczajnym dodatkiem. I tak rodzi się niezwyczajny smak. Po ubiciu jajek z cukrem, dodaniu mąki i reszty składników oraz dodaniu przygotowanych daktyli możemy piec egzotyczna babkę. […]

Babka biszkoptowa z kakao
Babka pieczona jest chyba przez wszystkich i to na różne sposoby. Dziś prezentujemy babkę biszkoptową, czyli puszystą i delikatną, ale dwukolorową. Duet masy biszkoptowej z kakao wzbogaca i urozmaica babkę czyniąc z niej […]

Babka czekoladowa z czekoladą i wiśniami
Rzadko można spotkać babkę tak wilgotną i tak podkręconą w smaku jak ta. Czekoladowy smak babki z dodatkowa partia czekolady w środku. A wiśnie w środku potęgują miłe wrażenia smakowe oraz dodatkowo dodają […]

Babka w paski
Rodzajów babek jest bez liku. Jedne lepsze od drugich. Proponujemy spróbować „Babki w paski”. Typowa masa na babkę, jednak z dodatkiem serka mascarpone, podzielona na dwie części. Do jednej dodaliśmy wiórki […]

Babka biszkoptowa
Niezwykle puszysta i lekka jak chmurka babka biszkoptowa. Rozpływa się w ustach i cieszy podniebienie. Szybka i łatwa, a jednak przyprawia o zawrót głowy. Składniki na biszkopt: 4 jajka 160 g […]

Babka stracciatella
Nieraz zapewne skusiliśmy się na lody o smaku stracciatella. Pyszne i kremowe, z kawałkami czekolady. A dlaczego nie upiec babki pysznej z kawałkami czekolady? Prosty przepis, szybko się robi. A potem zachwyca […]

Ciasto Dwie babki
Super łatwe i szybkie ciasto dla każdego. Połączenie smaku kokosowego i czekoladowego czyni to ciasto bardzo smacznym. Do tego polewa czekoladowa z wiórkami kokosowymi. Aż kusi, żeby je zjeść. Składniki na masę kokosową: […]

Babka kajmakowa
Bardzo pyszna babka przygotowana na bazie masy kajmakowej. Słodka, wilgotna i puszysta babka, oblana polewą, również z masy kajmakowej. Po jej upieczeniu na pewno na stałe zagości na Państwa stołach. Składniki: […]