Ciasto wiśniowe z twarogiem

Ciasto wiśniowe z twarogiem

Takiego ciasta jeszcze nie było! Nietypowe ciasto kruche otacza esencjonalną masę wiśniową i aromatyczną warstwę serową. A nad wszystkim góruje warstwa złocistej bezy. Brzmi skomplikowanie? Ależ skąd!! Ciasto jest […]

Mazurek wielkanocny z kremem chałwowym

Mazurek wielkanocny z kremem chałwowym

Mazurek to ciasto wyjątkowe, pieczone tylko raz w roku. Są różne przepisy, a dziś kolejny, na trochę nietypowy mazurek. Taki z kremem chałowym. Gładki smak kremu słodkiego i piękna dekoracja. Myślę, że zaskoczy […]

Makowiec kokosowy na talerzyku

Makowiec kokosowy

Trzy warstwy, które tworzą ciekawe i smaczne ciasto. Pulchne ciasto kruche, aromatyczna, „na bogato” masa  makowa i masa kokosowa. Czy połączenie maku i kokosa jest poprawne, czy się sprawdza? […]

Makowiec idealny

Makowiec idealny

Dobre ciasto to solidna podstawa i zachwycający środek. Dlatego nasz makowiec jest idealny. Kruche ciasto na spodzie. Środek wypełniony aromatycznym i „nadzianym” makiem. Uwieńczonym kolejną warstwą ciasta kruchego. […]

Ciasto Santoska

Ciasto Santoska

Niesamowite ciasto z niesamowitymi warstwami. Ciasto kruche z kajmakiem, dwie warstwy kremu kawowego, a pomiędzy nimi pyszna beza orzechowa. Super smakuje i pięknie wygląda. Idealne na urodziny i imieniny, ale również […]

Zdjęcie ciasta bananowe toffi na szklanym talerzyku

Ciasto bananowe toffi

Uwielbiane przez dzieci i dorosłych ciasto nietuzinkowe, bo z bananami i masą krówkową. Ciasto jest na czekoladowym kruchym spodzie, a wierzch obsypany pyszną mleczną czekoladą. Przepisu nie znajdziecie na żadnym innym blogu! A więc co tu więcej […]

Orzechowo-jabłkowy zawrót głowy

Orzechowo-jabłkowy zawrót głowy

Coś co w nazwie ma „zawrót głowy” może oznaczać tylko coś niebywale dobrego i pysznego. Nie może być inaczej w przypadku podduszonych jabłek, a na nich orzechów w karmelu. A to wszystko na cieście kruchym. Pychota. Jedząc […]

Szarlotka ze śliwkami i bezą

Szarlotka ze śliwkami i bezą

Niesamowite owoce wkroczyły do kuchni. Czyli pieczemy ciasta ze śliwkami. Szarlotka z winną warstwą śliwkową pod puszystą bezą, w oprawie ciasta półkruchego. Na pewno nie raz zrobią Państwo to ciasto.  Składniki na ciasto […]