Ciasto królowej
Jak nazwa wskazuje to ciasto jest elegancie i przyjemne. Bez pieczenia i proste do zrobienia. Kilka warstw, które w efekcie ostatecznym dają niesamowite efekty. Ciasto składa się z lubianych przez nas herbatników […]
Sernik słonecznikowy
Z jednej strony smak sernika z drugiej słonecznika. Co wybrać? Proponuję połączyć smaki i uzyskać jeden nieziemski smak. Ciasto prosto się robi, z gwarancją, że się uda, pomimo, że to sernik. Ale wart […]
Ciasto pianka o smaku cytrynowym
Na ciepłe dni idealne ciasto to takie, które robi się szybko, a smak jest orzeźwiający i lekko pobudzający. Zapraszam więc do przygotowania tego ciasta. Mieszamy kilka składników, wykładamy do foremki, schładzamy […]
Ciasto „Truskawkowy dynamit”
Sezon na truskawki w pełni, więc szkoda byłoby nie skorzystać z tak cudownego owocu i nie przygotować jakiegoś ciasta z tymi owocami. Truskawkowy dynamit – nazwa, która w pełni pokazuje, jakie jest to ciasto. Pełne truskawkowego […]
Ciasto „Orzechowy pasek”
Hmmm nazwa nic Państwu nie mówi. To dobrze! To ciasto trzeba po prostu zrobić! Jest łatwe, z prostymi składnikami, a jaki efekt. Podpowiem, że w cieście na pewno znajdą Państwo orzechowe elementy, jak […]
Sernik pistacjowy
Już tyle przepisów na sernik było i mogą być Państwo pewni, że jeszcze będzie ich wiele. Dziś przepis na delikatny, esencjonalny, na spodzie z ciasteczek sernik pistacjowy. Jak nazwa wskazuje […]
Ciasto „Chatka Puchatka”
Ciasto to robiła już moja babcia a potem mama, więc jego smak idzie ze mną przez życie. Przypuszczam, że nie tylko mnie i znajdzie się wiele osób, które chętnie wrócą do smaku z dzieciństwa i takich, […]
Ciasto „Malinka”
Powiew świeżości owoców w jedwabistym kremie budyniowym. Delikatność masy śmietanowej. I połączenie tych dwóch warstw wyrazistym dżemem malinowym. Ciasto jest delikatne i bardzo smaczne. Cieszy oko i podniebienie. […]
Ciasto „Banan i kawa”
Takie ładne i eleganckie. Ale czy ciasto ma być takie czy raczej smaczne i znikające z talerzyka? Właśnie tak. To ciasto jest mocno esencjonalne smakami: kawowym i bananowym. Dwie delikatne warstwy na spodzie herbatnikowym. […]