Babka zebra

Bardzo znane i lubiane ciasto. Idealne na Wielkanoc. Babka bardzo puszysta i delikatna w smaku, cała w marmurkowym wzorku. Zrobiona z ciasta białego i ciemnego. Składniki: 5 jajek 2,5 szklanki mąki […]

zdjęcie ciasta

Babka marchewkowa

Jesienna propozycja, czyli babka marchewkowa. Wilgotne, puszyste po prostu poezja w smaku. Składniki: 4 jajka 1,5 szkl. cukru ¼ szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 […]

zdjęcie ciasta

Babka cytrusowa

Babka lekko kwaśna, bez ciężkiej masy, doskonale nadaje się na upalne dni. Będzie wyśmienite do lemoniady na tarasie i nie tylko. Składniki: 260 g białek z jajek ( około 7 jajek) […]

zdjęcie ciasta

Babka bananowa

Babka ucierana z dodatkiem bananów. Delikatne, wilgotne, aromatyczne i szybkie w wykonaniu. Składniki: 3 szk. mąki 1 szk. cukru pudru  2/3 szk. wiórków kokosowych 100 g masła […]

Babeczki pszenno-razowe z dżemem

Babeczki wykonane z mąki razowej z dodatkiem mąki pszennej nadziewane marmoladą. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej razowej typ 2000 ½ szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia […]

zdjęcie babeczek

Muffiny waniliowe z czekoladą

Ostatnio zaskoczyła mnie moja 12 letnia córka. Sama znalazła przepis, przygotowała, a później upiekła pyszne muffinki waniliowe z czekoladą. Kiedy dała mi do spróbowania już wiedziałam, że łapią za serce…. […]

zdjęcie babeczek z bitą śmietaną na górze

Muffiny z truskawkami

Ciekawy przepis na muffinki z truskawkami. Składniki suche połączone z mokrymi, w połączeniu z truskawkami tworzą rewelacyjne muffiny, które utrzymują długo świeżość i wilgotność. Z przepisu wychodzi około 15 muffinek  Składniki: […]