zdjęcie dania

Potrawka z ryżem i parówkami

Proste danie dla osób nie mających czasu stać w kuchni. Kilka parówek, ryż, kukurydzą i potrawka z parówek gotowa. Składniki: 3-4 cienkie parówki torebka ryżu 200 g kukurydzy […]

zdjęcie potrawy

Leczo

Danie lekkie i sycące. Łatwe w przygotowaniu, ale efektowne. Nadaje się na przystawkę, obiad lub kolację. Możemy je serwować w zaciszu domowym lub na proszoną kolację. Danie dla małych i dużych. Składniki: […]

zdjęcie dania obiadowego

Placek po węgiersku

Bardzo dobra i znana potrawa, która łączy chrupiące placki ziemniaczane z sosem mięsno-warzywnym. Składniki na placki ziemniaczane: 1,5 kg ubranych ziemniaków 1 jajko 1 cebula 3 łyżki mąki […]

zdjęcie ziemniaków

Ziemniaki w plasterkach

Nie masz co zrobić na obiad? To danie dla ciebie! Smażone ziemniaki w plasterkach z kiełbasą. Danie nieskomplikowane, które można zrobić w 30 min. Składniki: 600 g obranych ziemniaków 2 kiełbasy […]

zdjęcie placków ziemnaczanych

Placki ziemniaczene

Tradycyjny przepis na placki ziemniaczane, super smakują i zawsze wychodzą. Składniki: 1,5 kg ubranych ziemniaków 1 jajko 1 cebula 3 łyżki mąki łyżeczka soli pieprz, papryka […]

zdjęcie racuchów

Racuchy

Przepis na pyszne racuchy z jabłkami mojej babci. Idealne na śniadanie, kolację, podwieczorek, a nawet deser. Proste i szybkie w wykonaniu. Składniki: 2.5 szklanki mąki pszennej 1.5 szklanki mleka 25 g […]

zdjęcie bigosu

Kapusta a’la bigos

Kapusta na gorąco przypominająca bigos. Zaletą takiej kapusty jest szybkość jej wykonania. Nie musimy stać i gotować kilka dni jak przy bigosie. Dlatego polecam to danie, w przypadku kiedy […]

zdjęcie ryżu

Zapiekany ryż z jabłkami

Ryż trochę jabłek i mamy pyszne danie. Mowa tu o zapiekanym ryżu z jabłkami, które zrobimy w mgnieniu oka.  Składniki: 2 woreczki ryżu 6 jabłek (im są większe tym mniej ich […]

zdjęcie cebulaka

Cebulaki z kiełbasą

Szukasz czegoś małego i smacznego, a jednak sycącego do przekąszenia. To wymarzony przepis na małe co nieco. Z przepisu wychodzi 8 sztuk cebulaków. Składniki na zaczyn/rozczyn: 30 g drożdży świeżych (prasowanych) 250 […]