zdjęcie ziemniaków

Ziemniaki w plasterkach

Nie masz co zrobić na obiad? To danie dla ciebie! Smażone ziemniaki w plasterkach z kiełbasą. Danie nieskomplikowane, które można zrobić w 30 min.

Czas przygotowania 30 min
Przepis dla 2 osób

Składniki:
600 g obranych ziemniaków
2 kiełbasy śląskie lub inne
olej roślinny
oregano, bazylie, pieprz, sól

Wykonanie:
Ziemniaki kroimy w plasterki i osuszamy ręcznikiem papierowym. Na patelnie wlewamy olej. Gdy olej dobrze się rozgrzeje wrzucamy ziemniaki obficie solimy i smażymy około 15 min. Co jakiś czas mieszamy w taki sposób aby odwracać plasterki ziemniaków, żeby usmażyły się z dwóch stron. Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i smażymy do momentu kiedy ziemniaki i kiełbasa ładnie się zarumieni. Na koniec dodajemy przyprawy pieprz, bazylie i obficie posypujemy oregano. I danie mamy gotowe.
Smacznego!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze