zdjęcie potrawy

Leczo

Danie lekkie i sycące. Łatwe w przygotowaniu, ale efektowne. Nadaje się na przystawkę, obiad lub kolację. Możemy je serwować w zaciszu domowym lub na proszoną kolację. Danie dla małych i dużych.

Czas przygotowania 45 min
Przepis dla 4 osób

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 duża papryka zielona
  • 0,5 kg pieczarek
  • puszka kukurydzy
  • 4 kiełbasy śląskie

Wykonanie:

 Cukinie obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, na kropli oleju. W trakcie podsmażania doprawiamy solą, pieprzem, papryką czerwoną ostrą. Przerzucamy do garnka.

Papryki myjemy, usuwamy ze środka pestki, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni,  na kropli oleju. Przerzucamy do garnka z cukinią.

Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni na kropli oleju. W trakcie podsmażania doprawiamy solą, pieprzem, papryką czerwoną ostrą. Przerzucamy do garnka z cukinią i papryką.

Kiełbasę kroimy w kostkę (jeżeli trzeba zdejmujemy z niej skórkę) , podsmażamy na patelni, na kropli oleju. W trakcie podsmażania doprawiamy solą, pieprzem, papryką czerwoną ostrą.  Przerzucamy do garnka.

Do garnka z cukinią, paprykami, kiełbasą dodajemy kukurydzę. Doprawiamy do smaku.

Można dodać również cebulę. Zamiast kiełbasy można użyć piersi z kurczaka.

Smacznego!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze