Danie lekkie i sycące. Łatwe w przygotowaniu, ale efektowne. Nadaje się na przystawkę, obiad lub kolację. Możemy je serwować w zaciszu domowym lub na proszoną kolację. Danie dla małych i dużych.
Czas przygotowania 45 min
Przepis dla 4 osób
Składniki:
- 2 średnie cukinie
- 1 duża papryka czerwona
- 1 duża papryka zielona
- 0,5 kg pieczarek
- puszka kukurydzy
- 4 kiełbasy śląskie
Wykonanie:
Cukinie obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, na kropli oleju. W trakcie podsmażania doprawiamy solą, pieprzem, papryką czerwoną ostrą. Przerzucamy do garnka.
Papryki myjemy, usuwamy ze środka pestki, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na kropli oleju. Przerzucamy do garnka z cukinią.
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni na kropli oleju. W trakcie podsmażania doprawiamy solą, pieprzem, papryką czerwoną ostrą. Przerzucamy do garnka z cukinią i papryką.
Kiełbasę kroimy w kostkę (jeżeli trzeba zdejmujemy z niej skórkę) , podsmażamy na patelni, na kropli oleju. W trakcie podsmażania doprawiamy solą, pieprzem, papryką czerwoną ostrą. Przerzucamy do garnka.
Do garnka z cukinią, paprykami, kiełbasą dodajemy kukurydzę. Doprawiamy do smaku.
Można dodać również cebulę. Zamiast kiełbasy można użyć piersi z kurczaka.
Smacznego!