zdjęcie potrawy

Potrawka meksykańska

Potrawka wykonana z kiełbasy, pieczarek, kukurydzy i fasoli dla ludzi ze smakiem, lubiących pikantne potrawy.

Czas przygotowania 60 min
Przepis dla 6 osób
Składniki:
  • 2 średnie kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 4-5 średnich pieczarek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • odrobina cukru
  • olej do smażenia
  • ostra i słodka papryka do smaku
Wykonanie:

Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy, aż się zrumieni.

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki.

Cebulę kroimy w kostkę.

Pieczarki i cebulę dodajemy do kiełbasy i dusimy do miękkości.

Potrawkę podlewamy wodą i dodajemy koncentrat pomidorowy. Podsypujemy cukrem tak, by danie nie było kwaśne. Dodajemy do smaku papryki i dusimy pod przykryciem 10 minut.

Na koniec dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i fasolę i delikatnie mieszając, dusimy jeszcze 2 minuty.

Smacznego!

Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze