Potrawka wykonana z kiełbasy, pieczarek, kukurydzy i fasoli dla ludzi ze smakiem, lubiących pikantne potrawy.
Czas przygotowania 60 min
Przepis dla 6 osób
Składniki:
- 2 średnie kiełbasy
- 1 duża cebula
- 4-5 średnich pieczarek
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasoli
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- odrobina cukru
- olej do smażenia
- ostra i słodka papryka do smaku
Wykonanie:
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy, aż się zrumieni.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki.
Cebulę kroimy w kostkę.
Pieczarki i cebulę dodajemy do kiełbasy i dusimy do miękkości.
Potrawkę podlewamy wodą i dodajemy koncentrat pomidorowy. Podsypujemy cukrem tak, by danie nie było kwaśne. Dodajemy do smaku papryki i dusimy pod przykryciem 10 minut.
Na koniec dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i fasolę i delikatnie mieszając, dusimy jeszcze 2 minuty.
Smacznego!
Przepis video