Wafle z masą z galaretek
Wafle przekładane goszczą od dawien dawna na polskich stołach. Więc oto przepis na małą wariację tradycyjnych wafli. Tym razem wafle przekładane masą z galaretką o smaku jaki lubimy. Szybko wyczarujemy […]
Wafle Knoppers
Znamy i lubimy, dlatego przygotowaliśmy przepis na wafelki knoppers. Trzy wafle i wyśmienite kremy do ich przełożenia. Spróbujcie, a na pewno nie raz je przygotujecie. Składniki na masę mleczną: 200 g mleka w proszku […]
Wafle cytrynowe
Wafle przekładane masą znane są nie od dziś. Przygotowuje się je szybko, z banalnie prostego przepisu. Zapraszamy do przygotowania wspólnie z KuchniąMagdy.pl pysznego domowego wafla z orzeźwiającą masą cytrynową. Składniki na masę cytrynową: […]
Wafle „Michałki”
Przepis oddający smak znanych i lubianych cukierków Michałków. Łatwe do zrobienia zachwycą nas prostotą i walorami smakowymi. Składniki na masy: 170 g masła 300 g serka homogenizowanego waniliowego […]
Ciasteczka z orzechami włoskimi i marmoladą
Ciasteczka, takie małe, a takie wspaniałe. Proste ciasto obtoczone w panierce z posiekanych orzechów włoskich, ukoronowane ulubionym dżemem lub marmoladą. Wspaniale smakują w zwykły dzień, jak również w takie […]
Rurki z kremem budyniowym
Rurki z kremem to taki przysmak , ale czy tylko w wersji z cukierni. Wcale nie!!! Wyśmienite rurki z masą budyniową własnej roboty. Niezbyt skomplikowany przepis, a zarazem wyszukany smak. Składniki na ciasto: 500 […]
Eklerki z nadzieniem budyniowym
Przepis na pyszne eklerki z nadzieniem budyniowym polane mleczna czekoladą. Z przepisu wychodzi około 36-40 eklerków długości 10-12 cm. Jeden ekler w sklepie kosztuje około 3 zł. Koszt […]
Oponki serowe
Przepis na pyszne, puszyste oponki serowe. Oblane lukrem lub czekoladą, a może posypane kolorowymi posypkami? Będą smakować wspaniale nie tylko dzieciom i nadają się na każdą okazję. Składniki na ciasto: 500 […]
Pączki z marmoladą
Niby skomplikowane, a jednak mogą być domowe. Tak właśnie domowe pączki. Z marmoladą, bitą śmietaną czy budyniem. Wystarczy poświęcić trochę czasu i włożyć trochę wysiłku i pracy, a smak obroni się […]