Chleb razowy
Przepis na chleb razowy wykonany z mąki pszennej razowej oraz żytniej razowej. Jest miękki z chrupiącą skórką i długo utrzymuje świeżość. Jest bardzo smaczny. Składniki na zaczyn/rozczyn: 40 g drożdży […]
Chleb pszenny pełnoziarnisty
Przepis na dwa małe bochenki chleba wykonane z mąki pszennej pełnoziarnistej. Mąka pełnoziarnista jest produkowana z całych ziaren specjalnie selekcjonowanych zbóż. Bogata w witaminy B1, błonnika oraz makroelementów. Składniki […]
Chleb z otrębów owsianych
Jesteś na diecie? Musisz wypróbować nasz chlebek! Przepis jest bardzo prosty nie ma w min mąki, ponieważ wykonany jest z otrębów owsianych i skrobi kukurydzianej. Idealnie pasuje do diety Dukana. Polecam! Składniki: […]
Chlebek FIT
Dietetyczny chleb dla osób, które dbają o swoją figurę. Składniki: 70 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 70 g mąki razowej (typ 2000) 20 g […]
Chleb orkiszowy
Bardzo fajny przepis na chleb orkiszowy. Zaletą jego jest bardzo mały nakład pracy. Nie będę wspominać o całym szeregu zalet mąki orkiszowej. Chleb jest po prostu bardzo zdrowy […]
Chleb pszenny tostowy
Nie masz w domu chleba? Proponujemy bardzo dobry domowy chleb tostowy bez ulepszaczy, jakimi raczą nas sklepy. Przepis jest bardzo łatwy, super nadaje się do kanapek, a tosty wychodzą […]
Chleb żytni na zakwasie
Prosty przepis na chleb na zakwasie żytnim, każdy sam będzie mógł upiec go w domu w zwykłym piekarniku gazowym lub elektryczny. Składniki: 300 g zakwasu żytniego, 400 g mąki […]
Zakwas chlebowy pszenny
Z artykułu dowiemy się jak krok po kroku wyhodować pszenny zakwas chlebowy, by później upiec z niego chleb. Dowiemy się również, jak go przechowywać, czy lepiej w stanie płynnym czy suszonym? Jak […]
Zakwas chlebowy żytni
Prosty i sprawdzony sposób, jak wyhodować żytni zakwas chlebowy do wypieku chleba. Dodatkowo można dowiedzieć się z artykułu w jakich sposób go przechowywać, jak dokarmiać i jak o niego dbać, żeby posłużył […]