
Jabłka w cieście
Jabłko – owoc często używany w pieczeniu. Dziś kolejna jego odsłona. Połówki jabłek otoczone w cieście. Niby szarlotka niby wykwintny wypiek. Ciasto proste w przygotowaniu, a jednak smaczne […]

Mazurek czekoladowy
Mazurek to tradycyjne ciasto wielkanocne. Piekły go nasze babcie i mamy. A teraz my idziemy ich śladami. Ciasto wydaje się być skomplikowane, a takie nie jest. Proste w zrobieniu ciasto kruche wypełnione […]

Kokosowa kremówka Reni
Łatwe w przygotowaniu bardzo pyszne ciasto trzy warstwowe. Z bardzo delikatnym budyniem i warstwą kokosową, która nadaje ciastu niesamowity smak i aromat. Cisto: 280 g mąki pszennej 3 jajka […]

Ciasto Pani Walewska
Dystyngowany smak ciasta, osiągnięty dwoma kruchymi plackami, masą budyniową, bezą i orzechami włoskimi. Cisto warte włożonego wysiłku, bo jest naprawdę pyszne, dlatego również zwane pychotką. Nadaje […]

Orzechowiec
Orzechowiec to pyszne ciasto z miodem i orzechami oraz masą budyniową. Bardzo popularne ciasto na naszych stołach. Sprawdza się super na przyjęciach i różnych imprezach okolicznościowych. Zawsze pierwsze znika ze stołu. Składniki […]

Ciasto kruche
Przepis na ciasto kruche na dwa placki o wymiarach 24 x 38 cm. Składniki na ciasto: 440 g mąki (około 3 szk.) 6 żółtek 1 margaryna ½ szklanki cukru […]

Szarlotka z budyniem
Klasyczne połączenie jabłek i budyniu, na kruchym cieście. Słodycz budyniu i kwaskowość jabłek sprawią, że ciasto rozpłynie się w ustach. Ciasto kruche zwiększy intensywność smakową gwarantując niezapomniane przeżycia. Składniki […]

Jabłecznik z budyniem
To pyszny jabłecznik na kruchym cieście z jabłkami oblanymi budyniem. Ciasto nie jest skomplikowane szybko się je robi i zawsze wychodzi. Zapraszam na YouTube, gdzie pokazujemy krok po krok jak zrobić tą ślicznotkę. […]

Jabłecznik z orzechami
Jabłecznik, ale nie byle jaki. Trzy warstwy kruchego ciasta przełożone pyszną masą jabłkową. Górny placek ciasta przykryty orzechami włoskimi w karmelu. Ciasto nigdy się nie nudzi i chcemy jeść […]