
Sernik z musem jabłkowym
Za oknami szaro, buro. Do wiosny daleko i często tęskni się nam za jasnymi, słonecznymi dniami, dlatego proponuję Państwu sernik bez pieczenia z musem jabłkowym. Delikatny sernik kipiący pozytywną energią […]

Sernik o smaku biszkoptowym
Mamy ochotę na sernik, ale nie mamy ochoty piec go tak długo. Oto przepis na przepyszny sernik na zimno. Bez pieczenia, więc robi się go szybko, ale fajne jest to, że przygotowuje się go z serków homogenizowanych […]

Stefanka z bitą śmietaną
Wariacji tego ciasta sporo jest w Internecie. Nasz przepis jest dość prosty, a w ten sposób łatwy do zrobienia. Herbatniki, masa z kaszy manny i bita śmietana. Kupcie składniki, zróbcie […]

Sernik z brzoskwiniami na zimno
Serników jest już tak wiele, że przypuszczam niejeden już gościł na Państwa stołach. Ten sernik jest na zimno, z niebanalną szachownicą z herbatników, z bardzo bardzo puszystą masą serową z kawałkami brzoskwiń […]

Łatwe ciasto z budyniem bez pieczenia
Jak sam tytuł brzmi dziś przepis na ciasto łatwe, ale pyszne. Przytulone biszkopty z herbatnikami, aksamitny budyń i puszysta bita śmietana. Czyli kompozycja warta spróbowania. Składniki na masę budyniową: […]

Ciasto Konesera
Sama nazwa wskazuje na jakość samego ciasta i jego smaku. Ciasto Konesera to połączenie jedwabistości masy budyniowej i puszystości masy serowej, w połączeniu z maślanym smakiem herbatników. Składniki na masę budyniową: […]

Ciasto Solis
Niesamowite ciasto z niesamowitymi kremami. Do tego dodatek, którego nikt się nie będzie spodziewał. Można rzec, że ciasto przewyborne, które rozświetli Wam dzień, jak słoneczko w letni dzień. Składniki na masę […]

Ciasto „Zielone jabłuszko” na zimno
Sezon na jabłka w pełni, więc dziś przepis na ciasto z jabłkami w galaretce, na herbatnikach, z dodatkiem puszystej masy śmietankowej. Ciasto na zimno, ale budzi gorące uczucia. Składniki na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek […]

Sernik zebra z nutką pomarańczy na zimno
Super ciasto na upalne dni, ale nie tylko. Na zimno, szybko zrobione, szybko cieszy nasze kubki smakowe. Ciemny spód z herbatników, na którym na zmianę przekładana jest masa serowa – biała, z masą […]