
Najlepsze pestki dyni na świecie
Każdy z nas lubi cos przegryzać lub podgryzać. Najlepiej by było gdyby to „coś” było jednocześnie pyszne i zdrowe. Tak jest w przypadku tych prażonych pestek dyni. Same pestki dyni maja […]

Tort Sachera
Klasyczne i „wiekowe” ciasto nadal cieszy wyglądem i smakiem. Esencjonalne ciasto czekoladowe przełożone dżemem morelowym. Całość oblana błyszcząca polewą. Ciasto znane na całym świecie dziś zagości na Państwa […]

Drożdżówki z marmoladą
Zapach drożdżowego ciasta rozchodzącego się po domu zawsze robi niesamowite wrażenie. Takie wrażenie właśnie robią te bułeczki. A dodatkowo zachwyca nietypowa forma bułeczek, powstała z trójkącików. Kleks marmolady […]

Ciasto bez mąki i cukru
Ciasto prawie fit to u mnie rzadkość. Ale upiekłam i jestem zachwycona. Dobrze wyczuwalne kakao i orzechy w środku. Brak mąki i cukru, które zostały zastąpione bananami i płatkami owsianymi. Chudziej ale pysznie. […]

Ciasto z truskawkami
Zaczyna się sezon na truskawki, więc to dobry czas, żeby przedstawić Państwu to ciasto. Przepis jest bardzo prosty. Nie musimy używać miksera, żeby ciasto przygotować. Ciasto jest wilgotne i bardzo puszyste, a czy dobre? […]

Ciasto biały kokos
Przepis na to ciasto dedykowany jest fanom wiórków kokosowych, ale i nie tylko. Ciasto to składa się głównie z dużej ilości wiórków kokosowych, które w akompaniamencie kilku innych składników tworzą po upieczeniu pyszne, […]

Ciasto jogurtowe w 5 minut (bez glutenu)
Niesamowite ciasto, które możemy przygotować w 5 minut. Takich tekstów w Internecie można znaleźć bez liku, a potem… Ale w przypadku tego ciasta wszystko się zgadza: do przygotowania w 5 minut, a po upieczeniu? […]

Pianki cukrowe
Na pewno są do kupienia w sklepie. Na pewno są słodkie i niezdrowe. Ale czyż nie fajnie zrobić w domu i sprawdzić jak smakują domowe, pełne cukru, jędrne pianki dwukolorowe? Zapraszam na przepis na Pianki Cukrowe. Czas […]

Najlepsze ciasto pod słońcem
Co ma w sobie najlepsze ciasto, żeby być najlepszym? Delikatną, puszystą bitą śmietanę – uwielbianą chyba przez wszystkich. I jeszcze dodatkowo przełożoną musem brzoskwiniowym. A dla podkręcenia efektu z góry i z dołu ciasto […]