
Tort z frużeliną wiśniową
Tort na biszkoptach czekoladowych przekładany frużeliną wiśniową i bitą śmietaną. Składniki na biszkopt: 8 jajek 1,5 szk. cukru 1,5 szk. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki […]

Biszkopt okrągły ciemny
Biszkopt okrągły idealny do tortów, ale nie tylko. Z przepisu wychodzą trzy ładne plastry biszkoptu. Składniki na biszkopt: 8 jajek 1,5 szk. cukru 1,5 szk. mąki pszennej 1 łyżeczka […]

Biszkopt ciemny
Przygotowanie biszkoptu wydaję się proste, ale popełnione błędy skutkują, że biszkopt opadnie i musimy zacząć od nowa. Prezentowany tutaj przepis jest prosty, a składnik są tak dobrane, że biszkopt zawsze wyjdzie. Polecam! […]

Biszkopt makowy
Łatwy i szybki przepis na biszkopt o średnicy 25 cm. Z przepisu wychodzą dwa blaty makowego biszkoptu. Składniki na biszkopt makowy: 6 jajek 200 g mielonego maku 120 g […]