zdjęcie ciasta

Ciasto chmurka

Biszkopt przełożony puszystą bitą śmietaną. Górę przykrywa masa kajmakowa i orzeszki ziemne. Jest bardzo łatwe w zrobieniu, a smak powala… Jedno z moich ulubionych ciast. Polecam! Składniki na biszkopt: 7 jajek […]

Ciasto puszek

Ciasto puszek to połączenia kakaowego biszkoptu, masy budyniowej o smaku cappuccino z kokosem. Całość polana mleczną czekoladą i obsypana wiórkami kokosowymi. Wyjątkowe ciasto na wyjątkowe okazje! Polecam! Składniki na biszkopt: […]

zdjęcie ciasta na tle róż

Ciasto puszek v. 2

Delikatny kakaowy biszkopt, przełożony kremami z masy budyniowej, a w środku pyszna wkładka kokosowa! Wierzch zdobią pyszne rodzynki w czekoladzie. A w skrócie: słodkie, puszyste, rozpływające się w ustach, delikatne to właśnie […]

zdjęcie ciasta na talerzu

Ciasto wuzetka

Ciastko wuzetka królowa w warszawskich kawiarniach. Popularne w całej Polsce, dzięki delikatnemu biszkoptowi i lekkiej, jak chmurka bitej śmietanie. Pięknie wyglądający deser, niezbyt skomplikowany, jednakże pyszny. Teraz […]

zdjęcie rolady na talerzu

Rolada kokosowa

Rolada czyli postrach piekących amatorsko. A jednak nie powinniśmy się jej bać. Prosta i łatwa. Delikatny, puszysty biszkopt oraz bita śmietana z wiórkami kokosowymi, to gwarancja dobrego smaku i przyjemności podniebienia. […]

zdjęcie ciasta

Ciasto cappuccino

Rewelacyjne ciasto z kakaowym biszkoptem z masą cappuccino. Ciasto bardzo delikatne, dla koneserów kawy. Biszkopt ciemny: 6 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl. maki pszennej 1 łyżeczka  proszku do pieczenia […]

zdjęcie ciastek kokosanek

Kokosanki

Kokosowy czar połączony z polewą czekoladową i biszkoptem, tworzą pyszne smakołyki. Składniki na biszkopt: 7 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka  proszku do pieczenia Składniki na polewę czekoladową: […]

Ciasto herbaciane

Ciasto herbaciane jak sama nazwa mówi wykonane z naparu herbaty z kremem z bitej śmietany przekładanym pysznym i delikatnym biszkoptem. Składniki: Biszkopt 3 jajka (rozmiar L) 70 g cukru 60 g […]

zdjęcie ciasta

Kostka alpejska

Coś dla miłośników prawdziwej słodkości. Ciasto składa się z biszkoptu, masy krówkowej z bezami, a wszystko przykrywa puszysta bita śmietana posypana startą czekoladą. Składniki na biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl. […]