zdjęcie tortu z czerwonym sercem

Tort z sercem

Tort ten udekoruje wiele uroczystości, nie tylko Walentynki. Biszkopt, bita śmietana i biała czekolada. Niby nic, a jednak smak wyśmienity. Trzeba tylko uważać, żeby za szybko nie zniknął z talerza. Składniki na biszkopt: 8 jajek […]

zdjęcie tortu

Tort z frużeliną wiśniową

Tort na biszkoptach czekoladowych przekładany frużeliną wiśniową i bitą śmietaną. Składniki na biszkopt: 8 jajek 1,5 szk. cukru 1,5 szk. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na bitą śmietanę: 990 ml […]

zdjęcie okrągłego biszkoptu

Biszkopt okrągły ciemny

Biszkopt okrągły idealny do tortów, ale nie tylko. Z przepisu wychodzą trzy ładne plastry biszkoptu. Składniki na biszkopt: 8 jajek 1,5 szk. cukru 1,5 szk. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 […]

zdjęcie biszkoptu

Biszkopt ciemny

Przygotowanie biszkoptu wydaję się proste, ale popełnione błędy skutkują, że biszkopt opadnie i musimy zacząć od nowa. Prezentowany tutaj przepis jest prosty, a składnik są tak dobrane, że biszkopt zawsze wyjdzie. Polecam! […]

zdjęcie biszkoptu

Biszkopt makowy

Łatwy i szybki przepis na biszkopt o średnicy 25 cm. Z przepisu wychodzą dwa blaty makowego biszkoptu. Składniki na biszkopt makowy: 6 jajek 200 g mielonego maku 120 g cukru 3 łyżki kaszy […]