zdjęcie biszkoptu

Biszkopt ciemny

Przygotowanie biszkoptu wydaję się proste, ale popełnione błędy skutkują, że biszkopt opadnie i musimy zacząć od nowa. Prezentowany tutaj przepis jest prosty, a składnik są tak dobrane, że biszkopt zawsze wyjdzie. Polecam!

Czas przygotowania 30 min
Składniki:
  • 6 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 szkl. maki pszennej
  • 2-3 łyżki kakao
Wykonanie:

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do prostokątnej wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 24 x 38 cm. włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 min w temperaturze 170-180°C. Ostudzić i podzielić na dwie części.

Smacznego!

Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze