Biszkopt z kremem maślano-orzechowym
Nasza propozycja na dziś nie jest skomplikowana. Niezwykle wilgotny biszkopt przełożony maślano – orzechowym kremem. Puszystość biszkoptu i aromat kremu tworzy smaczna kombinację. Składniki na biszkopt czekoladowy: 6 […]
Ciasto Wiśniowa fantazja
Wiśniowa, czyli wiśnie muszą być. Ale i fantazja, więc fantazyjny biszkopt przełożony bajeczną masą budyniową. A po złożeniu wychodzi fantastyczne ciasto z naprawdę niepowtarzalnym smakiem. Składniki na biszkopt: 220 g mąki […]
Ciasto „Czarny las”
Ciasto, którego inspiracją był tort Szwarcwaldzki. Czekoladowy biszkopt, dwa kremy: czekoladowy i śmietankowy i ten niepowtarzalny smak wiśni! Pychota! Polecam! Składniki na biszkopt: 220 g mąki pszennej tortowej […]
Ciasto Minotaur
Minotaur to postać z mitologii. Jego legenda przetrwała do dnia dzisiejszego. Tak też będzie z przepisem na to ciasto. Wilgotny biszkopt, mleczna warstwa środkowa i puszysta warstwa czekoladowa na zwieńczeniu. Zmierzmy się z przepisem […]
Ciasto Monte na czekoladowym biszkopcie
Inspiracją tego ciasta jest deser „Monte”. Na czekoladowym biszkopcie dwie różne masy budyniowe: waniliowa i czekoladowa. Ciasto efektowne i pyszne no i proste w przygotowaniu. Składniki na biszkopt czekoladowy: 6 jajek […]
Ciasto budyniowe z musem truskawkowym
Ciasto ukoronowane musem ze smacznych truskawek. A pod spodem masa budyniowa z domowego budyniu. A na spodzie wilgotny biszkopt czekoladowy. Pieczmy i jedzmy bo warto! Składniki na biszkopt czekoladowy: 6 jajek 100 g […]
Ciasto kokosowe z bezą
Ciasto, którego wszystkie warstwy mocno przesycone są kokosem. Między dwoma częściami biszkoptu smaczna bita śmietana z niespodzianką – bezą kokosową. Czaruje smakiem nie tylko od niedzieli. Składniki na biszkopt: 6 jajek […]
Ciasto Kajmakowiec
Pyszne ciasto przygotowane we własnej kuchni zachwyci nie jednego smakosza. Bajeczny biszkopt orzechowy przygotowany z orzechów włoskich. Puszysta i kremowa masa kajmakowa i wszystko zwieńczone posypką z orzechów włoskich. Całość […]
Ciasto „Pijak”
Ciasto wygląda na skomplikowane, ale wystarczy trochę cierpliwości i czasu, a można wyczarować taki rarytas. Będzie smakować nie tylko amatorom alkoholu, ale zrobi furorę nawet przy zwykłej kawie. Niezapomnianą kombinację smaków […]