
Ciasto „Czarny las”
Ciasto, którego inspiracją był tort Szwarcwaldzki. Czekoladowy biszkopt, dwa kremy: czekoladowy i śmietankowy i ten niepowtarzalny smak wiśni! Pychota! Polecam! Składniki na biszkopt: 220 g mąki pszennej tortowej […]

Ciasto Minotaur
Minotaur to postać z mitologii. Jego legenda przetrwała do dnia dzisiejszego. Tak też będzie z przepisem na to ciasto. Wilgotny biszkopt, mleczna warstwa środkowa i puszysta warstwa czekoladowa na zwieńczeniu. Zmierzmy się z przepisem […]

Ciasto Monte na czekoladowym biszkopcie
Inspiracją tego ciasta jest deser „Monte”. Na czekoladowym biszkopcie dwie różne masy budyniowe: waniliowa i czekoladowa. Ciasto efektowne i pyszne no i proste w przygotowaniu. Składniki na biszkopt czekoladowy: 6 jajek […]

Ciasto budyniowe z musem truskawkowym
Ciasto ukoronowane musem ze smacznych truskawek. A pod spodem masa budyniowa z domowego budyniu. A na spodzie wilgotny biszkopt czekoladowy. Pieczmy i jedzmy bo warto! Składniki na biszkopt czekoladowy: 6 jajek 100 g […]

Ciasto kokosowe z bezą
Ciasto, którego wszystkie warstwy mocno przesycone są kokosem. Między dwoma częściami biszkoptu smaczna bita śmietana z niespodzianką – bezą kokosową. Czaruje smakiem nie tylko od niedzieli. Składniki na biszkopt: 6 jajek […]

Ciasto Kajmakowiec
Pyszne ciasto przygotowane we własnej kuchni zachwyci nie jednego smakosza. Bajeczny biszkopt orzechowy przygotowany z orzechów włoskich. Puszysta i kremowa masa kajmakowa i wszystko zwieńczone posypką z orzechów włoskich. Całość […]

Ciasto „Pijak”
Ciasto wygląda na skomplikowane, ale wystarczy trochę cierpliwości i czasu, a można wyczarować taki rarytas. Będzie smakować nie tylko amatorom alkoholu, ale zrobi furorę nawet przy zwykłej kawie. Niezapomnianą kombinację smaków […]

Ciasto ananasowiec
Ciasto ananasowiec to kombinacja delikatnego biszkoptu, jedwabistej warstwy budyniowej, podkręconej kawałkami ananasa i kruchej bezy kokosowej. Znane smaki w połączeniu ze sobą utworzyły bardzo smaczne ciasto. Składniki na biszkopt: […]

Super jabłecznik
Super jabłecznik bo super delikatny i super smakuje. Podduszone jabłka na warstwie biszkoptu, przykryte delikatną warstwą bitej śmietany. Tego co super reklamować nie trzeba. Więc pieczmy i jedzmy!!! Składniki na biszkopt: 3 […]