Ciasto Trileçe
Poszerzamy granice znanych wypieków. Oto przepis na smakołyk niezwykle popularny w Turcji. Puszyste ciasto biszkoptowe nasączone sosem mlecznym. Z warstwą bitej śmietany i sosu karmelowego. Trochę wysiłku i mamy […]
Ciasto bostońskie
Dziś prezentuję przepis na ciasto produkowane masowo w USA. Okazuje się, że ciasto z produkcji masowej jest tak dobre. Jest to ciasto biszkoptowe przełożone pysznym kremem budyniowym. A na wierzchu gruba polewa […]
Ciasto makowo kokosowe
Ciasto, które nie tylko ładnie się prezentuje, ale przede wszystkim dobrze smakuje. Bardzo delikatny biszkopt makowy, przełożony jedwabistym kremem budyniowo – kokosowym, udekorowany z wierzchu bita śmietaną i posypką […]
Ciasto budyniowa truskawka
Truskawki – owoce sezonowe, dlatego korzystajmy ile możemy. Oto przepis z wykorzystaniem truskawek z pyszną galaretkową masą. A dodatkowo gładki krem budyniowy i sprężysty biszkopt. Czyli przepis na niezwykle […]
Ciasto Kubanka
Kubanka czyli kobieta z wyspy gorącej. Tak samo jak to popularne „gorące” ciasto. Ciemny biszkopt, a na nim czekoladowy krem budyniowy. Dwie warstwy herbatników z miłym akcentem pomiędzy. A wierzch (bita […]
Ciasto Moja bajka
Kto nie lubi bajek? A kto nie lubi delikatnego biszkoptu, jedwabistego kremu budyniowego czy puszystej masy śmietanowej? No a dodajemy do tego dżem wiśniowy i herbatniki namoczone w naparze kawy. I wychodzi ciasto Moja […]
Biszkopt z kremem toffi i czekoladą
Niewiele trzeba, żeby zjeść do kawy coś naprawdę smacznego. Np. taki delikatny biszkopt z kremem śmietanowym, z dodatkiem serka mascarpone. Kremowi smak nadaje masa krówkowa, a czekolada to taka „kropka na i”. […]
Biszkopt z kremem i owocami
Czasami potrzeba nam szybko łatwego, dobrego, ale efektownego ciasta? Oto taki przepis – biszkopt z bitą śmietaną i owocami. Wilgotny biszkopt u podstawy, niezawodna i zawsze smaczna bita śmietana […]
Ciasto malinowa fantazja
Ciasto mega pod każdym względem. Nietypowe, bo ma warstwę kisielowo – galaretowo – malinową. Delikatne, bo ma warstwę pianki malinowej. Smak z połączenia tej kombinacji, plus duża ilość malin, prawie w każdej […]