
Ciasto makowo kokosowe
Ciasto, które nie tylko ładnie się prezentuje, ale przede wszystkim dobrze smakuje. Bardzo delikatny biszkopt makowy, przełożony jedwabistym kremem budyniowo – kokosowym, udekorowany z wierzchu bita śmietaną i posypką […]

Ciasto budyniowa truskawka
Truskawki – owoce sezonowe, dlatego korzystajmy ile możemy. Oto przepis z wykorzystaniem truskawek z pyszną galaretkową masą. A dodatkowo gładki krem budyniowy i sprężysty biszkopt. Czyli przepis na niezwykle […]

Ciasto Kubanka
Kubanka czyli kobieta z wyspy gorącej. Tak samo jak to popularne „gorące” ciasto. Ciemny biszkopt, a na nim czekoladowy krem budyniowy. Dwie warstwy herbatników z miłym akcentem pomiędzy. A wierzch (bita […]

Ciasto Moja bajka
Kto nie lubi bajek? A kto nie lubi delikatnego biszkoptu, jedwabistego kremu budyniowego czy puszystej masy śmietanowej? No a dodajemy do tego dżem wiśniowy i herbatniki namoczone w naparze kawy. I wychodzi ciasto Moja […]

Biszkopt z kremem toffi i czekoladą
Niewiele trzeba, żeby zjeść do kawy coś naprawdę smacznego. Np. taki delikatny biszkopt z kremem śmietanowym, z dodatkiem serka mascarpone. Kremowi smak nadaje masa krówkowa, a czekolada to taka „kropka na i”. […]

Biszkopt z kremem i owocami
Czasami potrzeba nam szybko łatwego, dobrego, ale efektownego ciasta? Oto taki przepis – biszkopt z bitą śmietaną i owocami. Wilgotny biszkopt u podstawy, niezawodna i zawsze smaczna bita śmietana […]

Ciasto malinowa fantazja
Ciasto mega pod każdym względem. Nietypowe, bo ma warstwę kisielowo – galaretowo – malinową. Delikatne, bo ma warstwę pianki malinowej. Smak z połączenia tej kombinacji, plus duża ilość malin, prawie w każdej […]

Biszkopt z kremem maślano-orzechowym
Nasza propozycja na dziś nie jest skomplikowana. Niezwykle wilgotny biszkopt przełożony maślano – orzechowym kremem. Puszystość biszkoptu i aromat kremu tworzy smaczna kombinację. Składniki na biszkopt czekoladowy: 6 […]

Ciasto Wiśniowa fantazja
Wiśniowa, czyli wiśnie muszą być. Ale i fantazja, więc fantazyjny biszkopt przełożony bajeczną masą budyniową. A po złożeniu wychodzi fantastyczne ciasto z naprawdę niepowtarzalnym smakiem. Składniki na biszkopt: 220 g mąki […]