
Chrupiące ciasteczka owsiane
Chrupiące ciasteczka z siemię lnianym to idealna przekąska między daniami dla osób będących na diecie. Składniki: 100 g otrębów owsianych 20 g otrębów pszennych zmielonych 1 całe […]

Babka zebra
Bardzo znane i lubiane ciasto. Idealne na Wielkanoc. Babka bardzo puszysta i delikatna w smaku, cała w marmurkowym wzorku. Zrobiona z ciasta białego i ciemnego. Składniki: 5 jajek 2,5 szklanki mąki […]

Babka marchewkowa
Jesienna propozycja, czyli babka marchewkowa. Wilgotne, puszyste po prostu poezja w smaku. Składniki: 4 jajka 1,5 szkl. cukru ¼ szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 […]

Babka cytrusowa
Babka lekko kwaśna, bez ciężkiej masy, doskonale nadaje się na upalne dni. Będzie wyśmienite do lemoniady na tarasie i nie tylko. Składniki: 260 g białek z jajek ( około 7 jajek) […]

Babka bananowa
Babka ucierana z dodatkiem bananów. Delikatne, wilgotne, aromatyczne i szybkie w wykonaniu. Składniki: 3 szk. mąki 1 szk. cukru pudru 2/3 szk. wiórków kokosowych 100 g masła […]

Babeczki pszenno-razowe z dżemem
Babeczki wykonane z mąki razowej z dodatkiem mąki pszennej nadziewane marmoladą. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej razowej typ 2000 ½ szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia […]

Muffiny waniliowe z czekoladą
Ostatnio zaskoczyła mnie moja 12 letnia córka. Sama znalazła przepis, przygotowała, a później upiekła pyszne muffinki waniliowe z czekoladą. Kiedy dała mi do spróbowania już wiedziałam, że łapią za serce…. […]

Muffiny z truskawkami
Ciekawy przepis na muffinki z truskawkami. Składniki suche połączone z mokrymi, w połączeniu z truskawkami tworzą rewelacyjne muffiny, które utrzymują długo świeżość i wilgotność. Z przepisu wychodzi około 15 muffinek Składniki: […]