Tort z sercem
Tort ten udekoruje wiele uroczystości, nie tylko Walentynki. Biszkopt, bita śmietana i biała czekolada. Niby nic, a jednak smak wyśmienity. Trzeba tylko uważać, żeby za szybko nie zniknął z talerza. Składniki na biszkopt: 8 […]
Tort z frużeliną wiśniową
Tort na biszkoptach czekoladowych przekładany frużeliną wiśniową i bitą śmietaną. Składniki na biszkopt: 8 jajek 1,5 szk. cukru 1,5 szk. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki […]
Biszkopt okrągły ciemny
Biszkopt okrągły idealny do tortów, ale nie tylko. Z przepisu wychodzą trzy ładne plastry biszkoptu. Składniki na biszkopt: 8 jajek 1,5 szk. cukru 1,5 szk. mąki pszennej 1 łyżeczka […]
Biszkopt ciemny
Przygotowanie biszkoptu wydaję się proste, ale popełnione błędy skutkują, że biszkopt opadnie i musimy zacząć od nowa. Prezentowany tutaj przepis jest prosty, a składnik są tak dobrane, że biszkopt zawsze wyjdzie. Polecam! […]
Blok czekoladowy
Propozycja słodkości w innej formie niż ciasto. Łatwy do przygotowania. Po wymieszaniu paru składników i schłodzeniu w lodówce mamy specjał jakich mało. Przysmak dobry i na gorące i na chłodne dni. Składniki: 400 […]
Babka drożdżowa
Niepowtarzalna babka drożdżowa. Ciasto drożdżowe wymaga trochę pracy i cierpliwości, ale w zamian oferuje pełnię smaku. Dodatek rodzynek jeszcze go urozmaica. Jak tu nie upiec takiej pychoty. Składniki na zaczyn: 40 […]
Blok waniliowy
Słodkości takie jak blok robiło się za czasów PRL, kiedy w sklepach czekolada była na kartki. Zrobiony z mleka w proszku, wzbogacony mnóstwem dodatków. Przepis jest bardzo prosty i mało […]
Babka z jabłkami w polewie karmelowej
Babka, babka, babeczka. Oto propozycja babki z jabłkami. Babka jest aromatyczna, a dzięki jabłkom wilgotna. Natomiast polewa karmelowa na babce, to jak korona na głowie króla. Wieńczy coś spektakularnego. […]
Babka caffe latte
Przepis na ciasto tak pyszne, jak kawa od której wzięło swoją nazwę. Babka caffe latte wymaga mało pracy, ale po upieczeniu czaruje swoim smakiem i aromatem. Babka o trzech warstwach – kakaowej, […]