zdjęcie fasolki po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Przepisów na fasolkę po bretońsku jest bardzo dużo, my zapraszam na naszą wersję. To danie jest bardzo sycące, szybkie w przygotowaniu. Używając fasoli z puszki, nie musimy jej bardzo długo gotować. Polecam […]

zdjęcie zupy

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa jest jedną z najpopularniejszych tradycyjnych potraw kuchni węgierskiej. Sycący smak uzyskany z porcji mięsa, zagęszczony ziemniakami, urozmaicony papryką czerwoną. Zupa niebanalna w smaku zachęca samym […]

zdjęcie zupy

Zupa pieczarkowa z makaronem

Przepyszna domowa zupa pieczarkowa z makaronem. Prosta szybka w przygotowaniu zaspokoi nawet najbardziej wybredne podniebienia. Składniki: 400 g pieczarek 1,5 l wody 1 pałka z kurczaka 2 […]

zdjęcie nagetsów

Nuggetsy dla dzieci

Nuggetsy z panierce z bułki tartej. Dzieci je uwielbiają! Składniki: 500 g filetu z kurczaka 1 jajko bułka tarta sól, pieprz tłuszcz do smażenia Wykonanie: Fileta myjemy w zimnej wodzie […]

zdjęcie zapiekanki

Zapiekanka z żółtym serem

Bardzo dobra zapiekanka domowej roboty z żółtym serem i salami. Przepis na swojskie bułki do zapiekanek dostępny na naszej stronie. Składnik na 4 duże zapiekanki: 2 duże bułki do zapiekanek 300 […]

zdjęcie potrawy

Chili con carne

Chili con carne to rodzaj gulaszu z mięsem z kuchni meksykańskiej. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 2 cebule puszka fasoli czerwonej 120 g przecieru pomidorowego przyprawa chili […]

zdjęcie dania

Ryba w cieście

Ciekawa wersja ryb smażonej na patelni. Wystarczą trzy składniki i można zrobić coś pysznego. Składniki: 1 szklanka mleka 1 jajko 240 -260 g mąki Sól, pieprz, […]

zdjęcie ryby

Ryba w panierce

Prosty sposób na fajną, smażoną rybkę. Rybkę w kawałkach, dzięki czemu nie rozpadnie się podczas smażenia i będzie nie tylko ładnie wyglądać na talerzu ale równie dobrze smakować.  Składniki: 200 g ryby […]

zdjęcie dzwonków łososia

Łosoś na patelni

Aromatyczny łosoś smażony na patelni. Szybko, łatwo i pysznie. Składniki: 3 dzwonki łososia olej roślinny 2 łyżki masła pieprz, sól Wykonanie: Łososia płuczemy w zimnej wodzie, następnie […]