zdjęcie dewolaju

Dewolaj z żółtym serem i pieczarkami

Doskonała propozycja na niedzielny obiad z naszą pomocą zrobicie je bez problemu. Soczysta pierś z kurczaka w panierce, a w środku pyszne nadzienie.

Czas przygotowania 40 min
Przepis dla 3 osób

Składniki:
3 połówki fileta z kurczaka
150 g pieczarek
4 plastry sera żółtego
1 ząbki czosnku
1 jajko
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
mąka
sól, pieprz

Wykonanie:
Filety przeciąć na połowę ale nie do końca tak żeby je rozłożyć. Każdy lekko rozbić tłuczkiem, lekko osolić i posypać pieprzem. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Usmażyć na 1 łyżce oleju aż odparuje płyn. Osolić i doprawić pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Na koniec dodać tarty ser żółty. Na każdy kotlet położyć po łożyć porcję pieczarek z serem .
Zawinąć dobrze , obtoczyć w mące, następnie umoczyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażymy na patelni , najpierw na większym ogniu , potem na mniejszym ,żeby się dobrze przesmażyły. Na końcu przykryć pokrywką na parę minut. Można także dewolaje upiec w frytkownicy. Smacznego!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
okeeeeeeeee
okeeeeeeeee
1 rok temu

ok