zdjęcie potrawy

Chili con carne

Chili con carne to rodzaj gulaszu z mięsem z kuchni meksykańskiej.

Czas przygotowania 30 min
Przepis dla 24 osób

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • puszka fasoli czerwonej
  • 120 g przecieru pomidorowego
  • przyprawa chili con carne
  • 0,5 puszki kukurydzy

Wykonanie:

Podsmażamy cebule pokrojoną w kostkę. Podsmażamy mięso mielone, dodajemy cebule oraz 1/2 przyprawy chili con carne. Wszystko razem mieszamy i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy rozrobiony w szklance wody.

Na koniec dodajemy kukurydze oraz odsączona fasolę. Smacznego!

 

Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze