Babeczki pszenno-razowe z dżemem

Babeczki wykonane z mąki razowej z dodatkiem mąki pszennej nadziewane marmoladą.

Czas przygotowania 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej razowej typ 2000
  • ½ szklanki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • Ok. 100 g masła rozpuszczonego
  • 1 łyżka miodu
  • ¾  szklanki mleka
  • ulubiony dżem

Wykonanie:

Najpierw do miski wsypujemy suche składniki i mieszamy dokładnie. W drugiej misce mieszamy wszystkie mokre składniki i też musimy wszystko dobrze wymieszać. Następnie łączymy suche składniki z mokrymi.

Do foremek nakładamy po łyżce masy, a na to łyżeczka dżemu. Całość dopełniamy ciastem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 C i pieczemy ok. 20 minut.

Dekorujemy babeczki jak fantazja nam podpowie.

Smacznego!

Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze