Irlandzki chleb sodowy
Tradycyjne pieczywo Irlandzkie, z dodatkiem sody i maślanki. Nie musimy go wyrabiać, jak przy chlebie drożdżowym, dlatego robi się bardzo szybko. Łączymy tylko składniki i wstawiamy do piekarnika na 30 min i chleb mamy […]
Chleb owsiany ze słonecznikiem
Fajny przepis na chleb owsiany z chrupiąca skórką. Bardzo dobry z masłem. Zanim wystygnie połowy chleba już nie będzie 🙂 Polecam! Składniki na rozczyn: 35 g drożdży prasowanych (świeżych) […]
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
Przepis na chleb pszenno-żytni na drożdżach z dodatkiem mąki orkiszowej z posypką. Składniki: 2.5 szklanki mąki pszennej 1 szklanki mąki żytniej (typ 750) 1 szklanka mąki orkiszowej 1,5 […]
Chleb z przepisu Dukana
Chlebek z przepisu Dukana jest wspaniałą alternatywą zwykłego chleba. Wykonany z otrębów owsianych, z chrupiącą skórką zachowuje długo świeżość i delikatność. Polecam dla osób nie tylko będących na diecie Dukana. Składniki: […]
Pyszny domowy chleb
Fajny przepis na domowy chlebek na drożdżach wykonany z różnych rodzajów mąk. Chleb wychodzi bardzo delikatny z chrupiąca skórką. Przepis jest banalnie prosty i do wykonania w domowych warunkach, wiec polecam […]
Chleb razowy
Przepis na chleb razowy wykonany z mąki pszennej razowej oraz żytniej razowej. Jest miękki z chrupiącą skórką i długo utrzymuje świeżość. Jest bardzo smaczny. Składniki na zaczyn/rozczyn: 40 g drożdży […]
Chleb pszenny pełnoziarnisty
Przepis na dwa małe bochenki chleba wykonane z mąki pszennej pełnoziarnistej. Mąka pełnoziarnista jest produkowana z całych ziaren specjalnie selekcjonowanych zbóż. Bogata w witaminy B1, błonnika oraz makroelementów. Składniki […]
Chleb z otrębów owsianych
Jesteś na diecie? Musisz wypróbować nasz chlebek! Przepis jest bardzo prosty nie ma w min mąki, ponieważ wykonany jest z otrębów owsianych i skrobi kukurydzianej. Idealnie pasuje do diety Dukana. Polecam! Składniki: […]
Chlebek FIT
Dietetyczny chleb dla osób, które dbają o swoją figurę. Składniki: 70 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 70 g mąki razowej (typ 2000) 20 g […]