zdjęcie fasolki szparagowej

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Przepis na fasolkę szparagową ze smażoną bułką tartą.

Czas przygotowania 30 min

Składniki:
400 g fasolki szparagowej
50 g bułki tartej
100 g margaryny
1,5 łyżeczki soli

Wykonanie:
Z fasolki odcinamy końcówki z obu stron. Jeżeli są, to usuwamy również łyka wzdłuż fasolki (również z obu stron). Fasolkę myjemy (dwa razy). W garnku zalewamy wodą, wsypujemy około 3 łyżeczek soli i stawiamy na gaz. Gotujemy, aż do uzyskania miękkości (około 25 – 30 min). Następnie odcedzamy. Do roztopionej na patelni margaryny dodajemy bułkę tartą, solimy (szczypta) i podsmażamy przez kilka minut do uzyskania rumianego koloru. Do zrumienionej bułki wsypujemy fasolkę i mieszamy do momentu obtoczenia fasolki w bułce tartej.

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze