zdjęcie deseru w pucharku

Bita śmietana z wiśniami

Bardzo dobry i szybki w zrobieniu deser. Nikogo chyba nie trzeba zachęcać do bitej śmietany, wiśni w żelu, z małym dodatkiem masy kajmakowej. Małemu i dużemu na pewno on posmakuje.

Czas przygotowania 20 min
Przepis dla 4 osób
Składniki:
  • 330 ml śmietan kremówki 30%
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 1 fiks do bitej śmietany
  • wiśnie w żelu
  • masa kajmakowa
  • 4 herbatniki maślane
Wykonanie:

Śmietanę ubijamy z fiksem i cukrem pudrem, aż będzie miała właściwą konsystencje.

Przygotowujemy do naszego deseru 4 pucharki. Do każdego z nich wykładamy na spód bitą śmietanę i posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Następnie nakładamy wiśnie w żelu, które przykrywamy bitą śmietaną. Posypujemy herbatnikami i układamy wiśnie. (mogą być świeże lub z kompotu) Na sam wierzch dajemy cieniutki pasek masy kajmakowej  nakładając rękawem cukierniczym.

Smacznego!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze