zdjęcie surówki coleslaw

Surówka Coleslaw

Uniwersalna surówka, która pasuje i do obiadu, i do mięs pieczonych, i do różnych przystawek. Sałatka Coleslaw jest prosta, bez skomplikowanych produktów. Trochę kapusty, marchewki i majonezu i powstaje niezawodna surówka, która jest dobra sama w sobie.

Czas przygotowania 20 min

Składniki:

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1 mała marchewka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
  • 2  łyżki jogurty naturalnego
  • 2 łyżki mleka
  • koperek
  • 2 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie

Kapustę płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy, solimy i odstawiamy na kilka minut. Kapusta puści soki, więc nadmiar wody odlewamy. W międzyczasie obieramy marchewkę i ścieramy na tarce na małych oczkach. Cebule kroimy w drobną kostkę, koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty i wszystko ze sobą mieszamy. Następnie majonez mieszamy razem z mlekiem, jogurtem, cukrem pudrem oraz octem balsamicznym i dodajemy do miski i mieszamy wszystko z naszymi produktami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 1 godz. by smaki się przegryzły.

Smacznego!



Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze