zdjęcie sałatki żydowskiej

Sałatka żydowska

Sałatka żydowska idealna w dniu postu, ale nie tylko. Ziemniaki, kukurydza, jajko i trochę majonezu i mamy gotową sałatkę. Prosta, a bardzo pyszna!

Czas przygotowania 30 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 6-8 jajek
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz i papryka czerwona ostra do smaku

Wykonanie:
Ziemniaki, jajka i cebulę pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę i musztardę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wszystko wymieszać.  Na koniec dodać majonez. Tu są 2-3 łyżki, ale jego ilość zależy od kleistości ziemniaków, więc proszę dodawać pojedyncze łyżki, mieszać i sprawdzać czy wystarczy, czy dodać więcej. Pamiętajmy tylko, żeby sałatka nie pływała w majonezie. Sałatkę odstawić na 2-3 godz. A potem sprawdzić smak czy nie wymaga doprawienia.

Smacznego!




Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze