sałatka z tunczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Przepis na sałatkę z ryżem i tuńczykiem. Przepis jest bardzo prosty i co najważniejsze szybki w przygotowaniu. Smakuje wszystkim bez różnicy na wiek.

Czas przygotowania 20 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 średnia cebula czerwona
  • 8-10 ogórków korniszonach
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2 łyżki majonez
  • sól, pieprz i papryka czerwona ostra do smaku

Wykonanie:

Tuńczyka rozdrobnić i wrzucić do miski. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać ze sobą. Dodać kukurydzę, pokrojone w kostkę i odciśnięte ogórki oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką czerwoną. Na koniec dodać majonez. Ostatni raz wymieszać. Odstawić na 2-3 godz.

Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze