Przepis na sałatkę z ryżem i tuńczykiem. Przepis jest bardzo prosty i co najważniejsze szybki w przygotowaniu. Smakuje wszystkim bez różnicy na wiek.
Czas przygotowania 20 min
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 1 woreczek ryżu
- 1 średnia cebula czerwona
- 8-10 ogórków korniszonach
- ½ puszki kukurydzy
- 2 łyżki majonez
- sól, pieprz i papryka czerwona ostra do smaku
Wykonanie:
Tuńczyka rozdrobnić i wrzucić do miski. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać ze sobą. Dodać kukurydzę, pokrojone w kostkę i odciśnięte ogórki oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką czerwoną. Na koniec dodać majonez. Ostatni raz wymieszać. Odstawić na 2-3 godz.
Przepis video