Bardzo fajna sałatka, gdzie główną rolę gra ryba, ale też nie zabrakło papryki słodkiej, ananasa i kukurydzy, a wszystko oblane aromatycznym sosem pomidorowym. Podaję się na zimno i jest idealna na różnego rodzaju imprezy.
Czas przygotowania 40 min
Składniki:
- 600 g filetów rybnych
- 2 cebule
- 1 czerwone papryka
- 1 żółta papryka
- 1 puszka ananasa
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- 1 mały słoiczek keczupu
- Sól, pieprz, papryka
Wykonanie:
Rybę smażymy. Osobno smażymy pokrojone w paski cebule, dodajemy pokrojone papryki. Smażymy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy ananasy, syrop i chwilę dusimy. Dodajemy keczup i koncentrat, doprawiamy. Wkładamy rybę i mieszamy.
Ryba najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego!
Przepis video