zdjęcie sałatki meksykańskiej

Sałatka meksykańska z rybą

Bardzo fajna sałatka, gdzie główną rolę gra ryba, ale też nie zabrakło papryki słodkiej, ananasa i kukurydzy, a wszystko oblane aromatycznym sosem pomidorowym. Podaję się na zimno i jest idealna na różnego rodzaju imprezy.

Czas przygotowania 40 min

Składniki:

  • 600 g filetów rybnych
  • 2 cebule
  • 1 czerwone papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 puszka ananasa
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 mały słoiczek keczupu
  • Sól, pieprz, papryka

Wykonanie:

Rybę smażymy. Osobno smażymy pokrojone w paski cebule, dodajemy pokrojone papryki. Smażymy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy ananasy, syrop i chwilę dusimy. Dodajemy keczup i koncentrat, doprawiamy. Wkładamy rybę i mieszamy.

Ryba najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego!



Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze