zdjęcie zupy

Zupa krupnik

Przepis na krupnik, bez mięsa, jedynie na wywarze przygotowanym na kostce rosołowej. Fajne danie dla zapracowanych, zabieganych wiecznie nie mających czasu.

Czas przygotowania 50 min
Przepis dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kostka rosołowa
  • 2 litry wody
  • marchewka
  • pietruszka
  • por
  • seler
  • 1 kg ziemniaków
  • 125 g kaszy jęczmiennej
  • przyprawy

Wykonanie:

Wlać wodę do garnka, dodać kostkę rosołową i postawić na gaz. Jak kostka rozpuści się, a woda prawie zacznie wrzeć wrzucamy nasze warzywa (wszystkie obieramy, myjemy. Marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Pietruszkę, seler i por dodajemy w kawałku. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę). Smacznego!

Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze