zdjęcie tostów z grilla

Tosty z grilla

Jadłeś kiedyś tosty z grilla? Nie. Musisz spróbować!!! Chrupiące, z ciągnącym żółtym serem, owiane zapachem z grilla. Polecam!

Czas przygotowania 20 min
Przepis dla 4 osób

Składnik:
1 chleb tostowy pszenny (przepis na chleb tostowy)
300 g sera żółtego w plasterkach
Tacki aluminiowe do smażenia

Wykonanie:
Chleb tostowy w pierwszej kolejności kroimy na kromki i podpiekamy na grillu z jednej strony na samym ruszcie do uzyskania ładnego koloru. Trzeba uważać i cały czas kontrolować, ponieważ chleb bardzo szybko się podpieka i może nam się spalić.
Następnie wkładamy dwa plasterki sera żółtego na chleb stroną wcześniej podpiekaną i przykrywamy kromką również stroną podpieczoną, tak żeby z jednej i z drugiej strony kanapka była czysta niepodpieczona. Teraz tak przygotowane kanapki kładziemy na grilla na tackach aluminiowych. Jeżeli mamy zamykanego grilla zamykamy, wtedy szybciej ser się roztopi. Co jakiś czas kanapkę odwracamy. Gdy serek ładnie w środku nam się roztopi, kanapki ściągamy z grilla, usuwamy tacki
aluminiowe i teraz podpiekamy tosty na samym ruszcie, ale jak wcześniej musimy cały czas kontrolować i obracać tosty żeby nam się nie spaliły.
Oczywiście do tostów możemy dodać uprzednio przygotowane pieczarki lub inne warzywa.
Smacznego!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze