zdjęcie schabowych

Schabowe z piersi kurczaka

Niedzielny obiad bez schabowego – trudne do wyobrażenia sobie, prawda. Ale dlaczego nie urozmaicić naszego starego dobrego schabowego? Czyli krótki i szybki sposób odmiennego ubrania naszego tradycyjnego dania.

Czas przygotowania 50 min
Przepis dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
  • mąka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, papryka czerwona ostra
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Filety myjemy, osuszamy i tniemy w poprzek na kawałki około 1 cm. Kawałki  kurczaka rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso przyprawiamy z obu stron. Następnie obtaczamy w mące, w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju  z obu stron,  do uzyskania ładnej złocistej panierki. Wykładamy na ręczniki papierowe w celu odsączenia nadmiaru oleju. Smacznego!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze