zdjęcie potrawki z ziemniaków

Potrawka wiejska

Prosta i łatwa potrawka ziemniaczana z kiełbasą i kukurydzą doprawiana papryką i oragano to niedrogie i pożywne danie.

Czas przygotowania 30 min
Przepis dla 2 osób

Składniki:

  • 700 g ziemniaków
  • 3 kiełbasy śląskie lub inne
  • 100 g kukurydzy konserwowej
  • oregano, papryka czerwona ostra i słodka, sól

Wykonanie:

Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Następnie ziemniaki kroimy w kostkę około 1 cm solimy i podsmażamy na oleju na złocisty kolor. Gdy ziemniaki są już podsmażone dodajemy wcześniej usmażoną kiełbasę oraz kukurydzę i jeszcze przez chwilę wszystko smażymy. Doprawiamy oregano,  papryką ostrą i słodką. W razie potrzeby dosalamy do smaku.

Smacznego!

Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze