zdjęcie parówek w cieście

Parówki w cieście francuskim

Bardzo fajny pomysł na przekąskę. Szybkie w przygotowaniu mało skomplikowane danie, które zawsze smakuje.

Czas przygotowania 35 min
Przepis dla 3 osób

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 5 parówek cienkich
  • 1 jajko
  • Papryka ostra czerwona
  • Oregano

Wykonanie:

Ciasto francuskie kroimy na dziesięć równych prostokątów. Każdy prostokąt ciasta składamy na połowę i nacinamy w kształt grzebienia około 10 zębów. Rozkładamy nacięty prostokąt i nacięcia wyszyły na ładnie w środku. Wkładamy do środka połowę parówki posypujemy oragano i papryką ostrą a następnie zawijamy. Kładziemy na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem nacięciami do góry. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w 200°C do momentu aż ciasto się ładnie zarumieni. Smacznego!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Magda
Magda
1 rok temu

Nieprecyzyjny i chaotyczny przepis .Brak zdjęć jak to wykonać, bo to zdjęcie jest nieadekwatne do przepisu.