zdjęcie naleśników

Naleśniki z parówkami

Proste danie wystarczy naleśnik i parówka. Chrupiący naleśnik pyszna parówka z ciągnącym się serem żółtym z naszymi ulubionymi sosami.

Czas przygotowania 15 min
Przepis dla 2 osób
Składniki na ciasto:
  • 1 szklanka mleka
  • 1/4 szklanki wody
  • 1 jajko
  • 10 łyżek mąki
Reszta składników:
  • 2 parówki cienki
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1 jajko
  • oregano, papryka ostra
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Wykonanie:

Robimy naleśniki – składniki łączymy ze sobą za pomocą trzepaczki lub miksera. Ciasto na naleśniki powinno mieć konsystencję śmietany. Ciasto odstawiamy na około 30 min. Po tym czasie rozgrzewamy kroplę lub dwie oleju na patelni i wylewamy trochę ciasta (około jednej średniej chochelki do zupy) formując kolisty kształt i obsmażamy z dwóch stron.

Następnie kładziemy każdym naleśniku plasterek sera żółtego i połowę parówki przeciętej wzdłuż. Posypujemy przyprawami oregano, papryką ostrą i zwijamy. Otaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju.

Smacznego!



Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze