zdjęcie fishburgera

Fishburger

Fast food w wydaniu rybnym przygotowany w domu. Dlaczego nie? Spróbuj, a może okazać się całkiem łatwe w przygotowaniu i smaczne w jedzeniu.

Czas przygotowania 30 min
Przepis dla 3 osób

Składniki:

  • 200 g ryby
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki mąki
  • 1 całe jajko
  • sól, pieprz, papryka czerwona ostra

Dodatki do fishburgera:

  • 1 cebula
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 pomidory
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 0.5 ogórka świeżego
  • keczup
  • majonez
  • musztarda

Dodatkowo:

3 bułki typu hamburger (można zrobić je samemu z naszego przepisu)

Wykonanie:

Rybę kroimy tak, aby wyszło 6 kawałków i obficie solimy, obsypujemy papryką czerwoną oraz pieprzem. Najpierw rybę moczymy w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia panierki.

Bułki przekrajmy na połowę wraz z upieczoną rybą wkładamy do piekarnika i podpiekamy w temperaturze 170°C przez około 10 min. Po tym czasie wyciągamy bułki z piekarnika i w pierwszej kolejności smarujemy spód bułki majonezem. Następnie przykrywamy sałatą lodową, na którą nakładamy rybę. Rybę smarujemy musztardą, na którą nakładamy ogórki świeże i kiszone oraz pomidora. Polewamy keczupem, a na niego wykładamy paprykę czerwoną, cebulę i kukurydzę. Przykrywamy górną częścią bułki i jemy

Smacznego!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze