zdjęcie hotdoga

Domowy hot dog

Jeżeli fast food to tylko domowy. Bułka, trochę dodatków i wyczarujemy pysznego hot doga.

Czas przygotowania 20 min
Przepis dla 2 osób

Składniki na 2 hot dogi:

  • 2 bułki typu hot dog
  • 2 parówki lub kiełbaski cienkie
  • 1 pomidor
  • ogórek korniszon
  • papryka czerwona lub żółta słodka
  • papryczki ostre (jak ktoś lubi)
  • oliwki
  • cebula prażona i zwykła
  • kukurydza konserwowa
  • sosy: majonez, musztarda, ketchup, mogą być inne takie jakie lubimy

Wykonanie:

Bułki nadkrawamy głęboko i wkładamy do nagrzanego piekarnika wraz z parówkami i podpiekamy około 5 min. Parówki również możemy podpiec na patelni. W międzyczasie przygotowujmy warzywa. Pomidora, ogórka, oliwki i cebule kroimy w plasterki, a paprykę w paseczki. Po podpieczeniu bułek obie strony smarujemy majonezem i kładziemy parówkę. Po bokach parówki wkładamy pomidora i ogórka. Wszystko polewamy musztardą, a następnie kładziemy paski świeżej cebuli, paprykę słodką oraz ostrą, oliwki i kukurydzę konserwową. Całość polewamy ketchupem. Ketchup posypujemy cebulą prażoną. Oczywiście rodzaj i ilość warzyw dopasowujemy do swoich upodobań.

Smacznego!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze