Jeżeli fast food to tylko domowy. Bułka, trochę dodatków i wyczarujemy pysznego hot doga.
Czas przygotowania 20 min
Przepis dla 2 osób
Składniki na 2 hot dogi:
- 2 bułki typu hot dog
- 2 parówki lub kiełbaski cienkie
- 1 pomidor
- ogórek korniszon
- papryka czerwona lub żółta słodka
- papryczki ostre (jak ktoś lubi)
- oliwki
- cebula prażona i zwykła
- kukurydza konserwowa
- sosy: majonez, musztarda, ketchup, mogą być inne takie jakie lubimy
Wykonanie:
Bułki nadkrawamy głęboko i wkładamy do nagrzanego piekarnika wraz z parówkami i podpiekamy około 5 min. Parówki również możemy podpiec na patelni. W międzyczasie przygotowujmy warzywa. Pomidora, ogórka, oliwki i cebule kroimy w plasterki, a paprykę w paseczki. Po podpieczeniu bułek obie strony smarujemy majonezem i kładziemy parówkę. Po bokach parówki wkładamy pomidora i ogórka. Wszystko polewamy musztardą, a następnie kładziemy paski świeżej cebuli, paprykę słodką oraz ostrą, oliwki i kukurydzę konserwową. Całość polewamy ketchupem. Ketchup posypujemy cebulą prażoną. Oczywiście rodzaj i ilość warzyw dopasowujemy do swoich upodobań.
Smacznego!