Ciasto ucierane z dodatkiem bananów. Delikatne, wilgotne, aromatyczne i szybkie w wykonaniu.
Czas przygotowania 1 godz. 15 min
Składniki:
- 3 szk. mąki
- 1 szk. cukru pudru
- 2/3 szk. wiórków kokosowych
- 100 g masła
- 3 jajka
- 1 czubata łyżeczka sody oczyszczone
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 łyżeczki soli
- 120 ml mleka
- 3 banany
Wykonanie:
Wszystkie składniki (oprócz bananów) mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodajemy pogniecione widelcem banany lub pokrojone w kostkę. Ponownie mieszamy ciasto i przekładamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy keksowej. Po wierzchu posypujemy wiórkami kokosowymi. Piec około 1 godz. min w 190°C.
Smacznego!