Domowe wędliny Kategorie
zdjęcie skwarek Skwarki z kiełbasą i cebulą

Skwarki. Kiedyś często gościły na naszych stołach. Obecnie jest to potrawa z "wyższej półki". Wyczarowane ze smalcu, kiełbasy i cebuli, raczy nas niepowtarzalnym smakiem. Niesamowicie smakują ze zwykłą kromką chleba i ogórkiem korniszonem.

1,10 godz.
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie mięsa Schab Chili Con Carne

Wiele osób jadło lub słyszało o potrawie Chili Con Carne. Wiele osób przyrządzało schab. A myśmy połączyli schab z przyprawą chli con carne i zrobiliśmy danie pięknie pachnące i fajnie smakujące. Schab po doprawieniu nabrał wyrazistości i swoistego charakteru. Nadaje się do jedzenia na gorąco jak i na zimno.

2,30 min
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie mięsa Schab pieczony w rękawie

Schab pieczony w rękawie to przepis na soczyste, delikatne i aromatyczne mięso. Tak przygotowany schab możemy jeść na ciepło lub po wystudzeniu do kanapek.

3 godz.
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie mięsa Pieczony schab

Chcesz wiedzieć jak zrobić pieczony schab? I żeby był wilgotny i soczysty w środku? Aromatyczny, o wyjątkowym smaku, bez chemii, którą faszerują wędliny w sklepach? Polecam więc ten przepis wszystkim smakoszom wędlin.

4 dni
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie mięsa Boczek w marynacie

Przepis na aromatyczny boczek w marynacie. Bardzo smaczny!

13 godz.
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie mięsa Boczek w marynacie musztardowej

Zobacz jak zrobić boczek w marynacie musztardowej. Paluszki lizać! Zapraszam.

13 godz.
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie mięsa Pieczona szynka doprawiana sharomą

Szynka soczysta i aromatyczna. Dzięki użyciu przyprawy sharoma podczas pieczenia wydobywa się oreintalny i bardzo smakowity zapach, który kusi do schrupania szynki zaraz po wyjęciu z piekarnika. Szynkę można spożyć samą, ale również z chlebem lub jako dodatek do obiadu.

3 godz.
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie mięsa Szynka w marynacie pieczona w rękawie

Wspaniały pomysł na niedzielny obiad i nie tylko. Pyszna dzięki aromatycznej marynacie i soczysta, bo pieczona bez tłuszczu w rękawie. Idealna na ciepło, a po schłodzeniu super nadaje się do kanapek.

14 godz.
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie mięsa Robimy wędzonki

Sposób przygotowania wędlin łatwy i sprawdzony opisany krok po kroku cały proces przygotowania mięsa do wędzenia od peklowania do końcowego procesu wędzenia.

...................................................................................................................................................................................
zdjęcie kiełbas Kiełbasa swojska

Przepis na pyszną kiełbasę swojską z czosnkiem.

...................................................................................................................................................................................
zdjęcie tabeli Tabela peklowania mięsa mokrego.

Z tabeli dowiemy się w prosty sposób ile dni należy peklować mięso i ile trzeba dać peklosoli, ile trzeba zrobić na strzyków. Każdy kto wędzi musi taką tabelkę mieć. Można sobie wydrukować lub ściągnąć w formacie PDF.

...................................................................................................................................................................................
zdjęcia akcesorów do wędzenia Akcesoria potrzebne do peklowania wędzonek

Aby móc wędzić nasze pierwsze wędzonki musimy zaopatrzyć się w parę potrzebnych rzeczy. Sznurek, siatkę wędliniarską itp.

...................................................................................................................................................................................
Strona główna
Ciasta i słodkości(192)
Babki i babeczki(22)
Biszkoptowe(41)
Bez pieczenia(26)
Desery(14)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................

etykieta szef kuchni poleca



zdjęcie dziewczynki


Wszystko o mięsie wieprzowym.
Zapraszam!

zdjęcie miesa

.........................................................


Kategorie
Strona główna
Babki...
Dania główne
Zupy
Pieczywo
Sałatki i surówki
Domowe wędliny
Porady
Informacje
Popularne przepisy
Ciasto Kinder Country
Ciasto Ferrero Rocher
Ciasto Pani Walewska
Cytrynowiec
Ciasto puszek v. 2
Ciasto Michałek
Jabłecznik z budyniem
Rurki z kremem budyniowym
Deser "Brzoskwiniowa krówka"
Ciekawe porady
Wielki Test Śmietanek Kremówek
Jak zrobić polewę czekoladową
Krem budyniowy
To i owo o mięsie wieprzowym
Pierogi
Kiedy solić potrawy
Cudowne właściwości octu jabłkowego
Jak zrobić dobry biszkopt
Co warto wiedzieć o cebuli
Media społecznościowe





© Copyright 2016-2019 KuchniaMagdy.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.