Zupa krem z kasztanów jadalnych

Kategorie


PRZEPIS


Składniki:
500 g kasztanów jadalnych
700 ml bulionu
2 łyżki masła
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 marchew
kawałek korzenia selera
połowę pietruszki
1 szklanka mleka kokosowego
pieprz, sól i papryka czerwona ostra


Wykonanie:

Kasztany nacinamy wzdłuż lub w krzyżyk i gotujemy przez 10 min. Odcedzamy, studzimy i obieramy. Następnie lekko siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojone warzywa i smażymy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zalewamy bulionem i po paru minutach przelewamy do garnka. Dodajemy kasztany i gotujemy na małym ogniu przez 20 min. Po tym czasie wlewamy szklankę mleka kokosowego, przyprawiamy solą i pieprzem, i gotujemy jeszcze przez 5 min. Na sam koniec blenderem miksujemy naszą zupę na krem i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Smacznego!

PRZEPIS VIDEO


Strona główna
Ciasta i słodkości(198)
Babki i babeczki(23)
Biszkoptowe(42)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................