Zupa krem z żółtej papryki Kategorie
   



PRZEPIS


Składniki:
400 g mięsa wieprzowego (np. szynki, łopatki)
300 g ziemniaków
1,2 l bulionu
1 średnia cebula
1 papryka czerwona słodka (może być żółta)
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
0,5 łyżeczki papryki czerwonej ostrej
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
masło do smażenia
sól i pieprz do smaku


Wykonanie:

Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Na patelni, z odrobiną oleju, podsmażamy cebule, gdy się zeszkli dodajemy paprykę i chwilę smażymy. Następnie dodajemy kaszę jęczmienną i wszystko dusimy około 5 min. Co jakiś czas mieszamy.

W garnku podgrzewamy bulion i gdy się zagotuje dodajemy podsmażone warzywa. Gotujemy około 10 minut. Po tym czasie wsypujemy 2 łyżki kaszy manny. Gotujemy na małym ogniu około 3 min. Na koniec zupę miksujemy blenderem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Podajemy z grzankami. Smacznego!

PRZEPIS VIDEO



Strona główna
Ciasta i słodkości(192)
Babki i babeczki(22)
Biszkoptowe(41)
Bez pieczenia(26)
Desery(14)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................