Boczek w marynacie musztardowej

Kategorie


PRZEPIS


Składniki:
1 kg schabu bez kości
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
4 łyżek oleju
2 łyżki przyprawy na grilla
trochę maggi
5 łyżek bulionu warzywnego


Wykonanie:

Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy resztę składników i wszystko dobrze mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Marynatą smarujemy boczek, dokładnie z każdej strony. Wkładamy do naczynia i przykrywamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na około 12 godz.

Po 12 godz. boczek przekładamy do naczynia żaroodpornego z przykryciem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200°C, pieczemy przez 60 min. Po tym czasie odkrywamy naczynie i pieczemy jeszcze przez 30 min w temperaturze 180°C. Tak przygotowany boczek możemy jeść na ciepło lub po wystudzeniu do kanapek. Smacznego!



Strona główna
Ciasta i słodkości(198)
Babki i babeczki(23)
Biszkoptowe(42)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................