Sałatka z tuńczyka

Kategorie


PRZEPIS


Składniki:
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (130 g masa netto)
1 woreczek ryżu
1 średnia cebula czerwona
8-10 ogórków korniszonach
250 g kukurydzy konserwowej
2 łyżki majonez
sól, pieprz i papryka czerwona ostra do smaku


Wykonanie:

Tuńczyka rozdrobnić i wrzucić do miski. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać ze sobą. Dodać kukurydzę, pokrojone w kostkę i odciśnięte ogórki oraz pokrojoną w kostkę cebulę.

Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką czerwoną. Na koniec dodać majonez. Ostatni raz wymieszać. Odstawić na 2-3 godz. Smacznego!

PRZEPIS VIDEO


Strona główna
Ciasta i słodkości(198)
Babki i babeczki(23)
Biszkoptowe(42)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................