Sałatka żydowska

Kategorie


PRZEPIS


Składniki:
1 kg ziemniaków
6-8 jajek
1 średnia cebula
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
1 puszka kukurydzy
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz i papryka czerwona ostra do smaku


Wykonanie:

Ziemniaki, jajka i cebulę pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę i musztardę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wszystko wymieszać.

Na koniec dodać majonez. Tu są 2-3 łyżki, ale jego ilość zależy od kleistości ziemniaków, więc proszę dodawać pojedyncze łyżki, mieszać i sprawdzać czy wystarczy, czy dodać więcej. Pamiętajmy tylko, żeby sałatka nie pływała w majonezie. Sałatkę odstawić na 2-3 godz. A potem sprawdzić smak czy nie wymaga doprawienia.

PRZEPIS VIDEO


Strona główna
Ciasta i słodkości(196)
Babki i babeczki(22)
Biszkoptowe(41)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................