Chleb z przepisu Dukana

Kategorie
klawisz z napisem zapisz lub drukuj przepis

PRZEPIS


Składniki:
300 g otrębów owsianych
80 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
150 g serka wiejskiego
4 jajka
260 g jogurtu naturalnego (poniżej 4% tłuszczu)
1 łyżka soli
20 g proszku do pieczenia


Wykonanie:

Do miski wsypujemy wszystkie produkty sypkie, czyli otręby, skrobie kukurydzianą lub ziemniaczaną, sól oraz proszek do pieczenia i wszystko dobrze mieszamy. Następnie miksujemy jogurt, serek wiejski i żółtka jaj. Po zmiksowaniu dodajemy produkty sypkie, które wcześniej przygotowaliśmy. Wszystko dobrze mieszamy do połączenia się wszystkich składników.

Ubijamy na sztywno białka jaj, które dodajemy do naszej masy i wszystko delikatnie mieszamy. Gdy białka wchłoną się w nasze ciasto, przerzucamy do keksówki o wymiarach 12 x 30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200°C przez około 60 min. Po tym czasie wyciągamy z blaszki upieczony chlebek i studzimy na kratce. Smacznego!

PRZEPIS VIDEO


Strona główna
Ciasta i słodkości(196)
Babki i babeczki(22)
Biszkoptowe(41)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................