Ziemniaki w plasterkach

Kategorie


PRZEPIS


Składniki:
600 g obranych ziemniaków
2 kiełbasy śląskie lub inne
olej roślinny
oregano, bazylie, pieprz, sól


Wykonanie:

Ziemniaki kroimy w plasterki i osuszamy ręcznikiem papierowym. Na patelnie wlewamy olej. Gdy olej dobrze sie rozgrzeje wrzucamy ziemniaki obficie solimy i smażymy około 15 min. Co jakiś czas mieszamy w taki sposób aby odwracać plasterki ziemniaków, żeby usmażyły się z dwóch stron.

Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i smażymy do momentu kiedy ziemniaki i kiełbasa ładnie sie zarumieni. Na koniec dodajemy przyprawy pieprz, bazylie i obficie posypujemy oregano. I danie mamy gotowe.



Strona główna
Ciasta i słodkości(196)
Babki i babeczki(22)
Biszkoptowe(41)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................